Mikään ei voita kotona tehtyjä karjalanpiirakoita, nämä on kyllä tosi hyviä. Ohje on ylä-asteen kotitalous tunnilta (siitä on kyllä jo kymmenen vuotta, kun olen ohjeen saanut) .
Pohja:
3dl ruisjauhoja
1-3 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 tl suolaa
Päälle riisipuuroa
Keitä riisipuuro. Sekoita pohjan aineet keskenään vehnäjauhoja sen mukaan että taikinaa on parempi käsitellä.
tällä kertaa en käyttänyt pulikkaa pohjien kaulimiseen (yleensä käytän ja kaikki piirakat on eri kokoisia ja näköisiä) nyt löysin äidiltä piirakka muotin ja kokeilin sitä ja teen sillä myös seuraavalla kertaa.
Paista piirakat 275- 300: ssa asteessa sen verran että riisipuuro saa vähän väriä. ( Leivin uunilla nopeampaa, mutta onnistuu hyvin myös sähköuunissa).
Kommentit