Mikään ei voita kotona tehtyjä karjalanpiirakoita, nämä on kyllä tosi hyviä. Ohje on ylä-asteen kotitalous tunnilta (siitä on kyllä jo kymmenen vuotta, kun olen ohjeen saanut) .

612815.jpg

Pohja:

3dl ruisjauhoja

1-3 dl vehnäjauhoja

2 dl vettä

1 tl suolaa

Päälle riisipuuroa

Keitä riisipuuro. Sekoita pohjan aineet keskenään vehnäjauhoja sen mukaan että taikinaa on parempi käsitellä.

tällä kertaa en käyttänyt pulikkaa pohjien kaulimiseen (yleensä käytän ja kaikki piirakat on eri kokoisia ja näköisiä) nyt  löysin äidiltä piirakka muotin ja kokeilin sitä ja teen sillä myös seuraavalla kertaa.

Paista piirakat 275- 300: ssa asteessa sen verran että riisipuuro saa vähän väriä. ( Leivin uunilla nopeampaa, mutta onnistuu hyvin myös sähköuunissa).