Tälläista ruokaa meillä on melko usein. Kun tämä vaan on niin hyvää ja sattuneesta syystä hirven lihaa löytyy pakkasesta. Perinteistä poronkäristystä en ole koskaan maistanut, tämän ohjeen olen saanut anopilta.

635474.jpg

Otin jäisen lihan pakkasesta ja annan sulaa vain hetken, vuolen jäisestä lihasta aivan ohuita siivuja. Ruskistin lihat pannulla öljyssä ja lisään ruokakermaa ja paljon mausteita esim. lihamaustetta, riistamaustetta, pippuriruohetta, valkosipulisuolaa, sipulia, paprikaa ja suolaa

Annetaan hautua pannulla niin että lihat kypsyvät. Jäisestä lihasta saa niin ohuita siivuja ettei kypsyminen vie kauaa. Tämä ruoka on tosi hyvää ja jos sitä jää niin se syödään leivän päällä.

Tässä lisänä perunamuusi ja tuoresalaatti.